Halloween: Top 7 boeken / bewerkingen om te lezen en te kijken voor Halloween

22 oktober 2021

Als de pompoens op straat je ineens aan gaan kijken, is het bijna tijd voor Halloween :)

Maar als dat je niet bepaald positief stemt, geen zorgen! We weten hoe we dit snel voor je kunnen oplossen zodat je in de stemming kunt komen.

Het enige dat je hoeft te doen, is onze Top 7 boeken/bewerkingen opnieuw te lezen en te kijken. Deze zijn namelijk de meesterwerken in het horrorgenre!

"De Shining"

Een van de populairste romans van Stephen King die de cultstatus heeft gekregen dankzij de bewerking door Kubrick. Het oeroude verhaal van een schrijver die langzaamaan gek wordt, tegen de achtergrond van een leeg hotel, verveelt nooit!

"The Silence of the Lambs"

Alleen echte mensen die echte horror maken, kunnen nog afschrikwekkender zijn dan buitenmenselijke krachten... Het boek over de seriemoordenaar is goed, maar de film met de geniale Anthony Hopkins doet daar niet voor onder.

"Dracula"

Een echte klassieker! Het verhaal van de beroemdste vampier is een echte must voor alle liefhebbers van horror. Halloween is het perfecte moment om die knappe tienervampieren uit het hoofd te zetten en terug te gaan naar het bloeddorstige origineel.

"Ring"

De bewerking van Koji Suzuki's roman werd een echte hit en dat bood ons een van de mooiste beelden - Samara. Het originele boek doet echter niet onder voor de film en is misschien zelfs wel nóg beter.

"Rosemary's Baby"

De boosaardige, hopeloze sfeer van deze roman van Ira Levin is briljant op het witte doek overgebracht door Oscar-winnaar Roman Polanski. Zowel het boek als de film maken je helemaal gek door de realiteit van dit verschrikkelijke verhaal over satanisme.

"Don't Look Now"

Venetië, de dood, spoken, vreemde visioenen... Deze roman van Daphne du Maurier beangstigt niet alleen, maar trekt ook aan door de schoonheid van de omgeving. De bewerking van Nicolas Roeg ook.

"De Exorcist"

De film van William Friedkin over de obsessie met de duivel wordt geheel terecht een klassieker op het witte doek genoemd. Interessant is dat de auteur van de originele roman, William Peter Blatty, ook als scenarioschrijver in actie kwam en een Oscar voor Best Screenplay heeft gewonnen.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

terug
Aa HD