Jouw PocketBook leest nu nog beter voor - maak kennis met de nieuwe stemmen van tekst naar spraak

1 juli 2021

PocketBook heeft geweldig nieuws voor alle gebruikers die niet alleen graag boeken lezen, maar die er ook graag naar luisteren! De functie Tekst naar spraak heeft een enorme update gekregen, waarbij bepaalde gloednieuwe stemmen (Alex, Anne, Guus, Ilse) de gebruiker wel blij zullen maken met een veel natuurlijker geluid.

Het eerste model met de nieuwe stemmen is de PocketBook InkPad 3 Pro. Binnen twee maanden is deze verbetering beschikbaar op alle apparaten met audio-ondersteuning: PocketBook Touch HD 3, PocketBook InkPad 3, PocketBook InkPad X, PocketBook Color, PocketBook InkPad Color.

Wat is tekst naar spraak?

De nieuwe Tekst naar spraak stemmen zijn ontwikkeld door ReadSpeaker, een wereldwijde stemspecialist die 90+ natuurlijke, levensechte stemmen aanbiedt in 30+ talen. Met andere woorden: met tekst naar spraak kan het apparaat elk tekstdocument hardop voorlezen en lijkt het net of een echte persoon je voorleest. Een gebruiker hoeft alleen maar de ”Stemoptie” te selecteren in het menu van een e-book, waarna de e-reader in een verhalenverteller verandert.

Herontdek tekst naar spraak met nieuwe, natuurlijk klinkende stemmen

De nieuwe stemmen zijn veel echter, waardoor TTS bijna klinkt als een regulier luisterboek. Maar in tegenstelling tot luisterboeken, is tekst naar spraak altijd bij de hand en biedt de lezers van e-readers de mogelijkheid om een tekstbestand binnen enkele seconden te laten voorlezen. Dit is het grote voordeel van de functie: in elke situatie is een audioversie beschikbaar van de boeken die de gebruiker heeft, zonder dat men hoeft te zoeken, aankopen hoeft te doen of iets extra hoeft te downloaden.

Hoe krijg ik nieuwe stemmen voor TTS?

Als je de PocketBook InkPad 3 Pro e-reader hebt, hoef je alleen maar nieuwe firmware, versie 6.4, te installeren. Nieuwe stemmen zullen beschikbaar worden nadat de update is gedownload. Alle nieuwe apparaten die vanaf nu worden geproduceerd, ontvangen automatisch de gloednieuwe stemmen.

Als je in het bezit bent van een ander PocketBook-apparaat met audio-ondersteuning, voer dan de update uit en vergeet niet firmwareversie 6.4 te installeren zodra deze beschikbaar is voor jouw model.

Ontdek nieuwe mogelijkheden van PocketBook: lees en luister zonder grenzen naar jouw favoriete boeken!

Bekijk onze nieuwe video over tekst naar spraak en ontdek een handige functie die alle liefhebbers van lezen zullen kunnen waarderen, want je weet nooit wanneer het prettiger is om naar een boek te luisteren dan om het zelf te lezen.

terug
Aa HD