Firmwareversie 6.7 voor vijf PocketBook-modellen: beter geluid en andere verbeteringen

10 februari 2023

Maak kennis met de grote update voor de e-readers InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 en Touch HD 3: firmwareversie 6.7. De nieuwe software verbetert het geluid van audiobestanden en biedt nieuwe mogelijkheden voor het beheer van notities, woordenboek en tekst-naar-spraak. Het maakt het lezen nog comfortabeler door nieuwe en gepersonaliseerde gebaren in de leesmodus.

Hier volgen de belangrijkste verbeteringen van firmwareversie 6.7:

Beter klinkende audiobestanden - dankzij de codec-update (AptX, LDAC, AAC, SBC) klinken audioboeken en muziek op met Bluetooth verbonden audioapparaten beter en ondersteunt je e-reader de meest actuele audiobestanden. Deze update geldt alleen voor PocketBook-modellen met audio-ondersteuning.

Het opslaan van nieuwe woorden en hun vertaling is handiger dan ooit - als je een boek leest in de woordenboekmodus, kun je snel onbekende woorden en hun vertaling opslaan in notities zonder het leesproces te onderbreken. Maak notities van vertalingen in een handig formaat: bewaar alleen een onbekend woord of een woord en de vertaling (één of meer). Je kunt aan het onbekende woord ook een beschrijving toevoegen van de context waarin het woord werd gebruikt. Vervolgens kun je de notities beheren in de Notes-app: je kunt ze sorteren en filteren, of exporteren naar een apart bestand.

Luister naar de uitspraak van onbekende woorden - ben je in de tekst een onbekend woord tegengekomen of ben je niet zeker van de uitspraak ervan? Met een nieuwe functie Text-to-Speech kun je snel luisteren naar de uitspraak van elk gemarkeerd woord in de leesmodus van het woordenboek of in de Woordenboek-app.

Gebaren personaliseren - het beheer van je PocketBook wordt nog gemakkelijker met nieuwe tik-, sleep- en veegbewegingen die kunnen worden geconfigureerd in de sectie 'Gebaren in leesmodus' in de instellingen.

  • Tikgebaar - de boekpagina is verdeeld in negen afzonderlijke zones, waarvan het aantikken een van de volgende acties kan uitvoeren: Leesmenu, Ga naar de volgende of vorige pagina, Ga 10 pagina's vooruit of terug, Ga naar een pagina op nummer, Ga naar het begin of het einde van het boek, Ga naar het volgende of vorige hoofdstuk, Bladwijzer, Woordenboek, Lettertypeselectie, enz.
  • Vegen en slepen - stel veegbewegingen in van links naar rechts, van rechts naar links, van boven naar beneden en van beneden naar boven, en sleepbewegingen van de linker- of rechterrand in de leesmodus of Text-to-Speech.

Nieuwe nuttige functies van de Photo Frame-modus - vanaf nu is Photo Frame een aparte toepassing geworden in de lijst van toepassingen op je apparaat. Je kunt lijsten met diavoorstellingen maken en bewerken, het interval van de diavoorstelling kiezen, de willekeurige volgorde van de diavoorstelling kiezen, de helderheid en kleurtemperatuur van het frontlicht afzonderlijk aanpassen voor de app Foto Frame, enz.

Andere belangrijke updates met firmware versie 6.7:

  • De mogelijkheid om de randen van de pagina weer te geven die op het vorige scherm werden weergegeven - voor boeken in pdf- en DJVU-formaat. Ook scrollen pdf- en DJVU-documenten soepeler in de scroll-modus.
  • De mogelijkheid om de snelheid van Text-to-Speech te veranderen met een afzonderlijk gebaar tijdens het lezen.
  • Tips toegevoegd voor UI-elementen bij het lezen in woordenboekmodus.
  • Verbetering van de UI voor lijsten tekst of notities.Het is nu handiger om de lijst met notities in- of uit te klappen. Om de boekpagina met de notitie te openen hoeft de gebruiker alleen maar op het pijltje naast het paginanummer te tikken.
  • Verbetering van de algoritmen voor aanpassing van helderheid en contrast boekillustraties in FB2-formaat.
  • Je kunt nu notities sorteren in de lijst van boeknotities en boeken sorteren in de lijst van boeken met notities. Je kunt ook notities uit een boek of uit een groep geselecteerde boeken exporteren naar andere apparaten.

Al deze verbeteringen en nieuwe functies zijn ook beschikbaar op de PocketBook Era, want dit nieuwe model heeft al deze functionaliteit standaard gekregen.

Binnenkort is de nieuwe firmware 6.7 ook beschikbaar voor de volgende modellen: InkPad Lite, InkPad X, Color en Touch Lux 4.

Met de nieuwe software wordt je PocketBook nog beter, dus update je e-reader en geniet van het comfort van elektronisch lezen!

terug
Aa HD