PocketBook Color en PocketBook Touch Lux 5 – twee langverwachte e-readers worden gelanceerd

28 juli 2020

Met trots kondigt PocketBook de lancering van twee langverwachte, nieuwe producten aan die de kijk op het comfort van e-readen geheel kunnen veranderen. Maak kennis met de PocketBook Color – de eerste kleuren-e-reader van Europa met 6 inch E Ink Kaleido™-scherm en de PocketBook Touch Lux 5 – de nieuwe generatie van 's werelds lichtste mainstream e-readers, nu met SMARTlight-technologie.

PocketBook Color - Je volgende e-reading pagina is in kleur

Met de PocketBook Color wordt een gloednieuw niveau e-readen geïntroduceerd - dankzij de ePaper E Ink Print Color-technologie. Kinderboeken met illustraties en strips, educatieve en professionele literatuur worden nu veel inspirerender en informatiever op een E Ink-scherm. Het apparaat is tevens voorzien van Bluetooth en ondersteunt audiobestanden.

Kleuren op een E Inks-scherm

Het nieuwe E Ink Kaleido™-scherm kan tot 4.096 kleuren weergeven, terwijl alle unieke eienschappen van de E Ink-technologie behouden blijven. In zwart-witmodus heeft het scherm een HD-resolutie met 300 dpi, wat het scherpe contrast van de e-pagina garandeert. Het E Ink Kaleido™-scherm biedt optimaal comfort en prestaties als de voorgrondverlichting is ingeschakeld. Bovendien kunnen gebruikers de kleurinstellingen van elk specifiek boek wijzigen, eenvoudig parameters veranderen zoals contrast, helderheid, gammacorrectie en verzadiging.

Bluetooth en audio - alles voor echte boekenwurmen

De PocketBook Color ondersteunt 6 populaire audio-indelingen, en dat is goed nieuws voor luisterboek- en muziekfans. Dankzij Bluetooth is het mogelijk om een draadloze koptelefoon aan te sluiten of via het audiosysteem in je auto naar luisterboeken te luisteren. De tekst-naar-spraakfunctie is een handige functie, die tekstbestanden omzet in 16 gesproken talen.

Leesgenot 'voor onderweg'

Dankzij zijn compactheid (161,3 × 108 × 8 mm) en gewicht (slechts 160 g) is deze e-reader ideaal voor iedereen die geen dag zonder lezen kan. Het apparaat heeft een handig formaat zodat je hem altijd bij de hand hebt: De PocketBook Color past in je schooltas, handtas en zelfs in je jaszak! Door de voorgrondverlichting kun je altijd lezen, hoeveel licht er ook is: tijdens het reizen, in een café, zelfs in een tent, als je je klaarmaakt om te gaan slapen. De e-reader voelt prettig aan in de hand, terwijl je simpelweg de bladzijde omslaat met het touchscreen of de knoppen op de voorkant.

Maak je eigen bibliotheek!

De PocketBook Color onderscheidt zich van de rest door de ondersteuning van 29 indelingen - 19 boek-, 6 audio- en 4 grafische indelingen. Een van 's werelds leiders op gebied van het aantal indelingen; het biedt lezers de mogelijkheid content te downloaden zonder conversie. Bovendien kun je door de interne opslag van 16 GB en geheugenkaarten tot 32 GB echt een enorme elektronische bibliotheek aanmaken.

Productiviteit en energiezuinigheid

De e-reader is voorzien van een krachtige dual-core processor die snel taken verwerkt: snel bestanden openen, moeiteloos bladzijden omslaan, direct synchroniseren met Cloud-services, etc. Dankzij de krachtige 1.900 mAh batterij houdt het apparaat het tot een maand vol op één enkele laadbeurt. Een andere handige functie die batterijkracht bespaart is de coversensor, die de e-reader automatisch in slaapmodus zet als de cover gesloten is.

Unieke kleur en stijlvol ontwerp

De PocketBook Color ziet er opmerkelijk elegant uit: het doordachte design maakt het apparaat echt speciaal. De unieke kleur Moonlight Silver gaat perfect op in de lichtheid en uitzonderlijkheid van de e-reader.

PocketBook Touch Lux 5 – een oeroude hit met nieuwe superkrachten

Dankzij het 6-inch E Ink Carta™ HD-scherm, intelligente SMARTlight-functie en een gewicht van slechts 155 gram is de PocketBook Touch Lux 5 een uitmuntende keuze voor diegenen die elk vrij moment graag lekker comfortabel en veilig willen lezen.

Intelligent SMARTlight

De SMARTlight-technologie biedt een maximaal leescomfort, of er nu veel licht is of weinig. Het past automatisch de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aan. Buiten de automatische modus kan de gebruiker de helderheid en kleurtemperatuur van de voorgrondverlichting ook zelf aanpassen. Bewaar sjablonen van dergelijke instellingen om in de toekomst snel te kiezen en gebruiken. De helderheid en kleurtemperatuur van het scherm kunnen worden aangepast zonder het lezen te onderbreken. Je beweegt simpelweg je vinger over het display.

Oogvriendelijk display

De PocketBook Touch Lux 5 is voorzien van een 6-inch E Ink Carta™ HD-scherm met meerdere sensoren voor een ongekende betrouwbaarheid en veiligheid. Dankzij deze technologie zijn de optische kenmerken van het scherm bijna identiek aan een reguliere, papieren pagina, waardoor de gebruiker uren kan doorlezen zonder het zicht schade toe te brengen of de concentratie te verliezen. Bovendien reflecteert het E Ink-scherm niet, zelfs niet in de felste zon. Daardoor kun je ook buiten lekker lezen - op het strand, in het park of lekker op je balkon.

Extreem licht en geweldig stijlvol

Het nieuwe model zet de beste tradities van het prominente Touch Lux-product voort met een indrukwekkend design dat in 2019 de Red Dot Award heeft gewonnen. Het past bij elke stijl: van casual tot formeel. Het apparaat onderscheidt zichzelf niet alleen van de rest door zijn design, maar ook door zijn stijlvolle kleuren: klassiek Ink Black en aantrekkelijk Ruby Red. De nieuwe e-reader is ongelofelijk licht en ergonomisch, en weegt slechts 155 gram.

Krachtige processor, 19 bestandsindelingen en veel ruimte voor boeken

Dankzij de nieuwe dual-core processor is de PocketBook Touch Lux 5 nu nog comfortabeler om te gebruiken: applicaties en boeken worden sneller geopend en bladzijden sla je vloeiender om. Het interne geheugen van de e-reader is 8 GB. Bovendien ondersteunt de PocketBook Touch Lux 5 geheugenkaarten tot 32 GB voor een indrukwekkende opslagruimte om je gehele elektronische bibliotheek op te slaan. PocketBook e-readers onderscheiden zich van oudsher door de ondersteuning van meerdere bestandsindelingen, en de PocketBook Touch Lux 5 vormt daar geen uitzondering op. Het model ondersteunt 19 boek- en 4 grafische indelingen zodat je niet langer bestanden hoeft te converteren.

Meer dan een maand actief lezen zonder opladen

Dankzij de E Ink-technologie is de e-reader extreem energiezuinig. De PocketBook Touch Lux 5 houdt het met gemak meer dan een maand vol op één laadbeurt, terwijl jij actief leest. Het apparaat bevat een coversensor die de batterij aanzienlijk spaart: de e-reader start automatisch de slaapmodus als de cover is gesloten.

terug
Aa HD