Geschiedenis van PocketBook

2007

In 2007 hadden de oprichters van PocketBook Company niet kunnen denken dat hun "geesteskind" al na enkele jaren qua productievolume al op de vierde plaats zou staan in de lijst van de vijf grootste producenten van e-readers. Maar ook toen was de doelstelling het beste product maken voor een beter leven, waarbij wereldwijd succes niet op de eerste plaats stond.

  • PocketBook 301
  • PocketBook 301 e-book. Geïnspireerd door het succes van het eerste model brachten de experts bij PocketBook in 2009 nog twee modellen uit, waarbij de nadruk lag op het aanpassen van de hardware en het verbeteren van de unieke software.

2009

2009 was het jaar van de opening van twee kantoren van de PocketBook Company in Rusland en Duitsland. Door de unieke functies van de producten en service van hoge kwaliteit kon het bedrijf snel haar positie op de nieuwe markten veiligstellen.

  • The-eBook
  • In 2009 ontstond een dynamische Community van PocketBook-gebruikers en fans die vorm kreeg in het grootste online portaal van CIS, gewijd aan elektronische boeken: ebook.org. Op basis van de wensen en suggesties van de leden van de community werd de nieuwe PocketBook 360° e-reader gemaakt, die tot op de dag van vandaag populair is. De "online club" van PocketBook-fans is sindsdien elk jaar gegroeid.

2010

In 2010 is het bedrijf gestart met de ontwikkeling en productie van multimedia-apparatuur die gebruikmaakt van het besturingssysteem Android, met als eerste model de PocketBook IQ 701. 

2011

In 2011 werd een prototype van het eerste E Ink-apparaat met een verlicht kleurenscherm gepresenteerd op de CES expo in Las Vegas. Later werd de massaproductie in gang gezet. In hetzelfde jaar onderging het bedrijf verschillende wijzigingen: de "Zwitserse vestiging" werd geopend en evolueerde naar een zelfstandig functionerende ontwikkelfaciliteit. Vanaf dat moment werd de fabricage van deze apparatuur overgebracht naar een speciale lijn in de Foxconn-fabrieken. Rond dezelfde tijd opende het bedrijf zijn BookLand electronic content store, die momenteel meer dan 1,5 miljoen titels in 17 talen aanbiedt.

2012

In 2012 lanceerde de PocketBook Company nog twee apparaten: Basic New en PocketBook SURFpad. Daarnaast kwam in datzelfde jaar de nieuwe PocketBook Touch uit, die is uitgerust met een 6-inch multi-touch E Ink Pearl-scherm – het apparaat is het vlaggenschip geworden van de PocketBook productlijn.

  • Red Dot Design Award
  • De in 2012 gepresenteerde "PocketBook A10" leverde het bedrijf een belangrijke bekroning op: de prestigieuze internationale Red Dot Design Award.

2013

In de herfst van 2013 introduceerde het bedrijf een
nieuwe lijn premium producten, waarvan één van de hoogtepunten de eerste E Ink-reader ter wereld met achtergrondverlichting was: PocketBook Colour Lux. De andere apparaten die werden uitgebracht waren de PocketBook Touch Lux en de vernieuwde tablet SURFpad 2.

Op de wereldwijde IFA-tentoonstelling in september 2013 in Berlijn onthulde het bedrijf twee unieke apparaten in één keer: PocketBook CoverReader (een ongeëvenaarde flip cover e-reader voor Samsung Galaxy S4 met geïntegreerd E Ink-display) en PocketBook Basic Touch (de eerste e-reader ter wereld met een capacitief multi-touch E Ink-scherm dat gebruikmaakt van Film Touch-technologie.

  • ReadRate KidRead
  • Eind 2013 lanceerde het bedrijf twee ambitieuze projecten gericht op het promoten van lezen: KidRead, een toepassing waarmee ouders de activiteiten van hun kind op mobiele apparatuur kunnen overzien en ReadRate.com, een adviesdienst voor lezers.

Tijdens haar tienjarig bestaan heeft PocketBook Company meer dan 30 e-readers en multimedia-leesapparaten op de wereldmarkt geïntroduceerd en 10 internationale awards en prijzen gewonnen.

PocketBook Company gaat door met het ontwikkelen en maken van premium high-tech E Ink-apparatuur, zodat de gebruikers van maximaal gebruikersgemak genieten met hun veelzijdige en ergonomische apparaten.